Koleksi Pendek Cerita Lawak

cerita lawak

cerita lawak
Citer 1

Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..

.

Citer 2

Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta

derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk
didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????

.

Citer 3

Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.
Farid : Mengapa?
Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru. Sebelum tu
awak mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak
pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk…….. Benci ………

.

Citer 4

3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor
tersebut tidak berhenti. Katanya, ‘Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!

.

Citer 5

Citer ni member aku yg beritau. Sampai nak pecah perut dibuatnya. It
happen at Jalan Loke Yew. Satu malam tu kawan pompuan ni la, dia baru
jer balik dari party, tak tahu how many glasses dia minum ler
tapi memang dia betul-betul mabuk. So masa on the way home she got blocked
from the police officer and asked for her driving license and so on but
unfortunately
at the same time tu, there was an accident happen a cross the road. Quite
major jugaklah accident and the policeman leave her and rushed to the
accident scene.So this ****** girl dah gabra tak tahu nak buat camne,
she just ran off back to her car and head straight back home in Klang.
So the next morning polis datang ketuk pintu rumah dia dan polis tu
tanya dia, “AWAK PEGI MANA MALAM SEMALAM?”
Pompuan ni pulak jawab, “TAK KEMANA ENCIK. SAYA KAT RUMAH JER.
” So polis tu tanya lagi, “BETUL KER???”
Pompuan tu jawab, “BETUL ENCIK. SUMPAH SAYA TAK GI MANA2, TANYA LER
NGAN HOUSEMATE SAYA.”
So polis tu kata, “YE KER? (sambil tergelak) MARI SINI, KELUAR JAP”
Lepas tu polis tu tunjuk, “HA!!! ITU KETA SAPA TU??”
Pompuan tu macam nak pengsan sebab dia dah terbawak keta polis yg
malam tadi balik rumah, dia ingat keta dia sebab kaler sama warna
putih (wira) cuma keta dia takde sticker polis kat tepi pintu jer. Tak
pasal2 kena saman RM1000 dan gantung lesen 1 tahun.

.

Citer 6

Seorang Tok Batin baru membeli motorsikal Honda dan kebetulan pada
jalan pulang terserempak dengan kawanya yang ingin menumpang, lalu
ditumpangkan kawanya itu. Dalam perjalanan kawannya merasakan Tok Batin
hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu bertanyalah kawanya itu,
Kawan Tok Batin : Kenapak kamu hanya pakai gear 1 sahaja.
Tok Batin : Kalau rosak 1 gear ada 2 lagi gear.
Kawan Tok Batin : ????????

.

Citer 7

Seorang posmen yang datang menghantar surat .
” Assalamualaikum ”
” Walaikumsalam ”
” Ni rumah encik Sameon ye?
” Ya saya”
” Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni ”
” Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?”

.

Citer 8

Orang Asli Dan Polis
orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal
orang asli : saya nak buat repot tuan
polis : fasal apa tu
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala

.

Citer 9

Seorang lelaki pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa, dia
bertanya: ” Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya
membaca macam orang lain?” “Dah tentu, ” jawab doktor. “Oh, gembiranya.
Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca,” kata lelaki
itu dengan riang.

.

Citer 10

Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik,
Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka
telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing…

.

Citer 11

Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat .
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong
berwarna merah.
“Atok buat apa tu?”.
“Atok bagi surat kat kawan atok,cu!” jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, “Apa ******* sangat kawan atok
duduk dalam tong merah tu?”

.

Citer 12

Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk
menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus.
Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik
berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung
manakala yg ketiga
disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya…
.
p/s : Jom kongsi pada kawan facebook korang :) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

36 Responses to “Koleksi Pendek Cerita Lawak”

  1. alya says:

    hehe..lucu dan lawak..haha

  2. roza says:

    luucccuu… izin share yaa…=)

  3. Syakirah says:

    assalamualaikum wtw.Cerita yang anda kongsikan lawak and menarik.Saya kongsikan bersama rakan.Terima Kasih wasalam.

  4. ira says:

    ibu dan anaknya

    anak, saya dapat 10 markah dalam peperiksaan cikgu kata saya je yg dapat 10…

    ibu,syukuralhamdulliah…

    anak,cikgu kata orang lain dapat 100 saya je pandai tak saya…

  5. al says:

    hmmmm best tapi x boleh nux copy ….x semartttttttt langsung …org shared2 la bgoih

  6. sajeli says:

    Cerita2 yang anda muatkan amat lucu.. terima kaseh kerana membuat saya ketawa..

  7. hisham jani says:

    mang lawak la citer 2 sumue

  8. mastika says:

    ni cite aku la..

  9. izani says:

    lawak si0t…hahahaha terbaik r,,

  10. shahril nizal says:

    memang lawak la citer ne …;.huhuhuhuhuhuh

  11. wanie joker says:

    mmng lawk giler….;) nak pecah perut sampai nak kencing dibuatnyer….

  12. hairie skyline says:

    hahahahahaha!!!!!!!!! celaka! abes lawak gle ^_^

  13. nur faizah says:

    beslah tapi tak lawak langsung

  14. reyn says:

    hmm…bole tahan tp na bg aku tersenyum pon tak le la..lawak ni da lapok..

  15. nabila says:

    thx coz wat citer yg lawak..smua cte bes gilloz..

  16. Fara Fera says:

    aku benci yg nombor 10

  17. norafiza says:

    :D sakit perut weh..haha :D

  18. haha best nye kalau buat seratus lagi best

  19. Toonkk says:

    Leh tahan

  20. chieka says:

    hahaha…lawak arhh…i like~

  21. azwana says:

    memang best giler sampai sakit perut
    hahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  22. nur izzati says:

    sama je dengan cerita lain………….

  23. zivian aqewn murzak says:

    mmg lawak gilerr wo0…

  24. hidayah says:

    time kasih kerana menceriakan hari sy..

  25. suraya says:

    sakit perut saye…nak pecah pun ade wak tu bace part yang tige laki mati sekali gus tu…:)

  26. faiz says:

    terbaekkk la..

Leave a Reply